Zagotavljanje kakovosti

Znamka Lesoteka Good LIFE je nastala v okviru obširnega projekta podjetja Gozdno gospodarstvo Slovenj Gradec z naslovom »Od gozda do hiše«, katerega namen je skleniti gozdno-lesno verigo in trgu ponuditi vse derivate, ki jih ponujata gozd in les, vključno s končnimi produkti, kot so stavbno pohištvo, hiše in nenazadnje male vrtne hiške.
Gozdno gospodarstvo Slovenj Gradec je kot nosilec projekta in naše matično podjetje lastnik številnih certifikatov, ki potrjujejo, da je ves les, ki ga vgrajujemo v naše vrtne hiške, pridobljen po standardiziranih postopkih in v okviru profesionalnega in odgovornega ravnanja z gozdovi.

Za evidentiranje in standardiziranje trdot lesa smo pridobili certifikat za masivni konstrukcijski les za stavbe in mostove – CE (SIST EN 14081-1: 2006 + A1: 2011). Ta certifikat nam med drugim dovoljuje prodajo naših produktov v vse države Evropske unije.

Vrtne hiške Lesoteka Good LIFE so v celoti narejene iz masivnega lesa. Stremimo k temu, da bi bil delež slovenskega lesa v naših izdelkih čim večji, saj slovenski gozdovi in gospodarjenje z njimi v svetu že leta veljajo kot primer dobre prakse. GG Slovenj Gradec si je v več kot 65-letni zgodovini nabral veliko izkušenj in znanja o dobrem gospodarjenju z gozdovi. Tako smo skupaj pridobili certifikat – znak odgovornega upravljanja z gozdovi, ki ga izdaja Forest Stewardship Council.

Za zagotavljanje najvišje kakovosti so vrtne hišice Lesoteka Good LIFE opremljene le s komponentami preverjenih proizvajalcev, ki so na trgu poznani po svoji kakovosti in visokih standardih.