Vrhunska kakovost CLT

Za izdelavo vrtnih hišk uporabljamo podobno zgradbo, kakršno naše matično podjetje Lesoteka hiše uporablja za gradnjo velikih lesenih objektov, kot so lesene hiše in večji vikendi ter stavbe za poslovne in javne subjekte.

Vrtne hiške Lesoteka Good LIFE so narejene iz CLT-sten, ki jih sestavljajo križno lepljene smrekove deske. Takšna lesena gradnja je preizkušena pri večjih bivalnih hišah in večjih objektih za poslovne in javne namene, kakršne postavlja naše matično podjetje Lesoteka hiše.

Lesene vrtne hišice z masivnimi lesenimi stenami CLT (cross laminated timber), z drugo besedo tudi Xlam, predstavljajo popoln način lesene gradnje. Hiše so, tako kot lesene brunarice, v celoti lesene, odlično tesnjene in zaprte, na drugi strani pa takšna tehnologija omogoča moderno izvedbo objektov z različnimi zunanjimi in notranjimi zaključki (več v dodatnih možnostih).

Vse vrtne hiške so v osnovi sestavljene iz masivnih lesenih sten CLT debeline 60 mm. Pri vsaki je kot dodatna oprema na voljo tudi izolacija zunanjih sten. Več o tem pri posameznih produktih in podrobnem opisu.

Pri postopkih obdelave lesa in proizvodnje smo pridobili certifikate, ki govorijo v prid kakovosti naših izdelkov.